Το  ταξίδι των ονείρων  μου - μια άλλη εποχή!!!
31, Λευκωσία, Κύπρος


Φέτος το καλοκαίρι, όπως και κάθε σχεδόν καλοκαίρι, δεν προβλέπεται ταξίδι… πολλοί παράγοντες εμποδίζουν την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού… Κανένας όμως δε μπορεί να εμποδίσει τα ταξίδια του μυαλού… Έτσι έχω δημιουργήσει για ακόμη μία φορά στο μυαλό μου, το ταξίδι των ονείρων μου, που παραμένει πάντα το ίδιο!

Από μικρή μου άρεσαν αυτά τα παλιά, επιβλητικά κτήρια, τα κάστρα, που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, σε άλλες κουλτούρες, άλλο τρόπο ζωής!

Θα ήθελα να επισκεφτώ κάστρα σε διάφορες χώρες γενικά, αλλά είναι τέσσερα τα οποία έρχονται πρώτα στη λίστα μου. Φέτος, λοιπόν, αν είχα τη δυνατότητα, θα ήθελα να ταξιδέψω στη Ρουμανία, όπου βρίσκονται τρία από αυτά τα κάστρα…

Το πρώτο είναι το Bran Castle ή Draculas Castle όπως είναι πιο γνωστό, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Bran μεταξύ Τρανσυλβανίας και Βλαχίας, που κτίστηκε αρχικά ξύλινο το 1212 αλλά καταστράφηκε το 1242 για να ξανακτιστεί από πέτρα το 1377… Είναι συνδεδεμένο με την γνωστή ταινία του Κόμη Δράκουλα που είναι φανταστικό πρόσωπο, εμπνευσμένο όμως από τον Βλαντ Δράκουλα, πρίγκιπα της Βλαχίας το 1458, 1456-62 και 1476, ο οποίος ήταν γνωστός και ως Κόμης Δράκουλας, παρόλο που λέγεται ότι έζησε στο κάστρο μόνο δύο μέρες.

Το δεύτερο είναι το Poenari Castle, επίσης συνδεδεμένο με τον Βλαντ Δράκουλα, το οποίο κτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα και κατά διαστήματα κατοικήθηκε από διάφορους που πάντα στο τέλος το εγκατέλειπαν ερείπιο. Τον 15ο αιώνα επιδιόρθωσε και κατοίκησε το κτήριο ο Βλαντ Δράκουλας, και αρκετά χρόνια μετά το θάνατο του, εγκαταλείφθηκε ξανά στο πρώτο μισό του 16ου αιώνα και μέχρι τον 17ο αιώνα καταστράφηκε. Πολύ αργότερα το κάστρο επιδιορθώθηκε και οι τοίχοι μαζί με τους πύργους του υπάρχουν μέχρι σήμερα και είναι ανοικτά για το κοινό που πρέπει να ανέβει 1480 σκαλιά μέχρι να φτάσει σε αυτό.

Το τρίτο κάστρο, είναι το Corvin Castleγνωστό και ως Hunyad Castle (κάστρο του Ουνιάδη), που είναι ένα Γοτθικό-Αναγεννησιακό κάστρο στη Χουνεντοάρα, πόλη της Δυτικής Ρουμανίας. Κτίστηκε το 14ο αιώνα και λέγεται ότι ο Βλαντ Δράκουλας έμεινε φυλακισμένος στο κάστρο αυτό ως αιχμάλωτος του Ουνιάδη για 7χρόνια.

Υπάρχουν κι άλλα πολλά κάστρα στη Ρουμανία που ίσως να επισκεπτόμουν αν μπορούσα να πάω, όμως προς το παρών ονειρεύομαι ένα ταξίδι σε αυτά τα τρία… Και αφού το ταξίδι είναι φανταστικό, μπορώ να προσθέσω μια βόλτα μέσα στα κάστρα με ενδυμασία εκείνων των εποχών, τόσους αιώνες πριν…

Κλείνω! Πάω να ετοιμάσω βαλίτσα…

 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια.
Πρόσθεσε ένα σχόλιο για να ξεκινήσεις τη συζήτηση!

Blog
Τα blogs ενημερώνονται κάθε 5 λεπτά