Γρανιτα φραουλα!!!
38, Αθήνα, Ελλάδα

 Για να δροστιστουμε λιγο μιας και ερχεται καλοκαιρι!

 2e1240371.jpg
Υλικά:

4 κούπες πολτός φρέσκιας φράουλας (γύρω στο 1 κιλό ακαθάριστες)

2 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη

ένα κλαδάκι φρέσκου δυόσμου

χυμό μισού λεμονιού

Διαδικασία:
Πλένουμε, καθαρίζουμε, τεμαχίζουμε και πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Μετράμε 4 κούπες πολτό τις οποίες βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Αν θέλουμε σουρώνουμε τον πολτό για να φύγουν τα σποράκια της φράουλας από τη γρανίτα.

Κάνουμε σιρόπι το νερό και τη ζάχαρη, αφήνοντας μέσα του το κλαδάκι του δυόσμου να βγάλει τα αρώματά του. Αφήνουμε να κρυώσει (αφαιρούμε το κλαδάκι δυόσμου) και το ενώνουμε με τον πολτό της φράουλας, μαζί με το χυμό του λεμονιού.

Βάζουμε το μίγμα σε μεταλικό δοχείο στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει, το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε να αφρατέψει. Ξανά στην κατάψυξη να παγώσει, ξανά στο μίξερ να αφρατέψει.

Θέλει περίπου 5 ώρες στην κατάψυξη μέχρι να μπορεί να σερβιριστεί.


Σερβίρισμα:
Για να σερβίρετε την γρανίτα, βράστε νερό στο μπρίκι, βουτήξτε την κουτάλα του παγωτού μέσα στο νερό να ζεσταθεί και σχηματίστε ολοστρόγγυλες μπαλίτσες πολύ εύκολα.

αντε να δροστιστουμε λιγο!


 
Σχόλια
pinezoula 05.06.2009

μμμμμμμ οτι πρεπει για αυτη την εποχη!αμμαν ρε τζιμ τι αλλο τι θα ελεγες!!!!!!

Vangelis Vangelis 05.06.2009

opws panta o jimakos ston kosmo tou!!! :-p

jimmorrison 05.06.2009

θελω συνταγη για γρνιτα απο τζατζικι....χαχααχχαχαχαχα...... :-P

Vangelis Vangelis 05.06.2009

:-P :-P :-P :-P

Blog
Τα blogs ενημερώνονται κάθε 5 λεπτά